Εκατομμύρια αράχνες εισβάλουν στα δέντρα. Γιατί όμως;

Αυτά τα μεγάλα δέντρα είναι εντελώς καλυμμένα από ιστούς αράχνης, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο Sindh του Πακιστάν (φωτογραφία πάνω). Ναι, είναι μια περίεργη εικόνα αλλά παραδόξως έχει θετικά αποτελέσματα για τον πληθυσμό αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας. Γιατί;

Αυτές οι αράχνες συνήθως βρίσκονται στο έδαφος, αλλά, όταν το 2010 μαζικές πλημύρες κάλυψαν το ένα πέμπτο των 796 095 τετραγωνικών χιλιομέτρων του Πακιστάν, βρήκαν καταφύγιο στα δέντρα. Το νερό αργεί να υποχωρήσει, οπότε οι αράχνες προσαρμόστηκαν στην κατάσταση και στήσανε τα «σπίτια» τους εκεί πάνω. Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες σε κουκούλια ιστών.

Σιχαμερό; Είναι. Αλλά το Τμήμα Διεθνούς Ανάπτυξης του Ην. Βασιλείου πιστεύει ότι οι τεράστιοι ιστοί είναι ευλογία. Φαίνεται ότι οι γιγάντιες κολλώδης φούντες αρπάζουν τα κουνούπια με τα εκατομμύρια. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, τα επίπεδα των κουνουπιών είναι εξαιρετικά χαμηλά για αυτή την εποχή ειδικά αν λάβουμε υπόψη τα πολλά λιμνάζοντα νερά τα οποία λειτουργούν ως φυτώριο για τα αιμοδιψή έντομα. Έτσι ο κίνδυνος της ελονοσίας είναι πολύ χαμηλότερος.

Μια ευγενική προσφορά από τις φίλες μας τις αράχνες. DFID via Gizmodo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταίες αναρτήσεις