Με ένα δολάριο βοηθάτε να σταματήσουμε τους εξολοθρευτές!


Δεν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε άλλη ταινία Terminator. Αλλά εάν έχετε ένα δολάριο, μπορείτε να κάνετε κάτι για να σταματήσετε τους Εξολοθρευτές του μέλλοντος... ή τουλάχιστον να εξασφαλίσετε ότι θα μας συμπαθούν.

Το Ινστιτούτο Singularity είναι ένας ερευνητικός οργανισμός που κοιτάει μπροστά, πολύ μπροστά στο μέλλον. Αναγνωρίζουν ότι, όσο τα τρανζίστορ διπλασιάζονται στα μικροτσίπ κάθε 2 χρόνια , έτσι «η τεχνητή νοημοσύνη» αναλαμβάνει λίγο λίγο την καθημερινή μας ζωή (όπως μέσα μαζικής μεταφοράς, χρηματιστηριακές αγορές και κάθε αναζήτηση που κάνουμε στο Google) και ότι ίσως η ιδέα των υπολογιστών να μεταμορφώνονται σε ηγεμονικά ρομπότ δεν είναι μόνο ένα κλισέ ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

Με οκτώ υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης και έναν προϋπολογισμό κάτω από 1 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, μαθηματικοί και οι προγραμματιστές προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να αναπτυχθεί τεχνητή νοημοσύνη που θα είναι «αλτρουιστική» παρά αδιάφορη προς τους ανθρώπους, ή ακόμα χειρότερα, κακόβουλη. Έτσι μέσω του Philanthroper συγκεντρώνουν δωρεές για να αποτρέψουν μελλοντικούς terminator. Σώστε τον κόσμο λοιπόν.

Gizmodo Φωτοφραγία του Christopher Harteliu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταίες αναρτήσεις