1 μεγάλη συκωταριά χωρίς τη σπλήνα και τα νεφρά
2 πλεξούδες έντερα
γλυκάδια από το αρνί
σκέπη αρνιού
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
Το πιο σημαντικό στάδιο της προετοιμασίας είναι το καλό πλύσιμο της συκωταριάς και των εντέρων. Το πλύσιμο γίνεται καλύτερα αν εφαρμόσετε τη μία άκρη από τα έντερα στη βρύση σας, γεμίσει νερό και με τα δάχτυλα «τραβάτε» το νερό από μέσα. Τα βάζετε σε μια λεκάνη με χυμό λεμονιού, να ασπρίσουν και να σφίξουν προσέχοντας να ξεχωρίσετε τις άκρες.
Κόβουμε σε κομματάκια (μέγεθος καρυδιού) την συκωταριά που θα χρησιμοποιήσουμε. Ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το πιπέρι και τη ρίγανη. Το αλάτι το βάζουμε στο τέλος, την ώρα που ετοιμάζουμε τη σούβλα για να μην γλιστράνε τα κομμάτια και τα περνάμε στη σούβλα εναλλάξ (συκωτάκι- καρδία - σπλήνα -γλυκάδι κτλ).
Τα πιέζουμε να μην αφήσουν κενά και τα τυλίγουμε όσο σφιχτά γίνεται με τα έντερα. Τέλος ψήνουμε στην σούβλα το κοκορέτσι προσέχοντας να μην στεγνώσει.
[Λόγια] [Βικιπαίδεια]
1 σχόλιο:
Epitelous k h polypothiti syntagh, kalo Pasxa!!!!
Δημοσίευση σχολίου