Παραδοσιακό κοκορέτσι

kokoretsi_k_w480_h_m Υλικά:

icon_green_dot1 μεγάλη συκωταριά χωρίς τη σπλήνα και τα νεφρά
icon_green_dot2 πλεξούδες έντερα
icon_green_dotγλυκάδια από το αρνί
icon_green_dotσκέπη αρνιού
icon_green_dotαλάτι
icon_green_dotπιπέρι
icon_green_dotρίγανη
icon_green_dot4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

kokoretsi_preparationΟδηγίες:

Το πιο σημαντικό στάδιο της προετοιμασίας είναι το καλό πλύσιμο της συκωταριάς και των εντέρων. Το πλύσιμο γίνεται καλύτερα αν εφαρμόσετε τη μία άκρη από τα έντερα στη βρύση σας, γεμίσει νερό και με τα δάχτυλα «τραβάτε» το νερό από μέσα. Τα βάζετε σε μια λεκάνη με χυμό λεμονιού, να ασπρίσουν και να σφίξουν προσέχοντας να ξεχωρίσετε τις άκρες.

Κόβουμε σε κομματάκια (μέγεθος καρυδιού) την συκωταριά που θα χρησιμοποιήσουμε. Ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το πιπέρι και τη ρίγανη. Το αλάτι το βάζουμε στο τέλος, την ώρα που ετοιμάζουμε τη σούβλα για να μην γλιστράνε τα κομμάτια και τα περνάμε στη σούβλα εναλλάξ (συκωτάκι- καρδία - σπλήνα -γλυκάδι κτλ).

Τα πιέζουμε να μην αφήσουν κενά και τα τυλίγουμε όσο σφιχτά γίνεται με τα έντερα. Τέλος ψήνουμε στην σούβλα το κοκορέτσι προσέχοντας να μην στεγνώσει.

[Λόγια] [Βικιπαίδεια]

1 σχόλιο:

Badula είπε...

Epitelous k h polypothiti syntagh, kalo Pasxa!!!!

Τελευταίες αναρτήσεις